foto
magoš
TJ Zdraví z.s.
TJ Zdraví z.s.

osmička
CVIČENÍ PRO UTUŽENÍ ZDRAVÍ DO VYSOKÉHO VĚKU




Dopis členům TJZ           


Milí členové, milé členky TJ Zdraví,
   dovoluji si Vás oslovit několika důležitými informacemi ze života TJ Zdraví.


Nedávná minulost

*  13.3.2020 - vyhlášen vládou ČR "stav nouze", přestali jsme cvičit. Na počátku května výbor rozhodl o obnovení cvičení od 25.5.2020, a to v zúženém rozsahu cvičebních hodin. Řada cvičenek a cvičenců přímo ohlásila, že v době pandemie Covid 19 cvičit s námi nebude, podobně tak i někteří cvičitelé

*  Cvičení bylo v uvedeném termínu zahájeno, zajištěno suplování a semestr dokončen. Vzhledem k zájmu cvičenců výbor mailovou konferencí rozhodl o "přikoupení" hodin nájmu tělocvičen do 3.7.2020. Ty se také uskutečnily.

*  Problém nastal po prvním jednání se zástupci Sokola o nové Smlouvě o nájmu nebytových prostorů dne 18.6.2020. Od 1.9.2020 se zvyšují ceny za jednu hodinu v pásmovém režimu (od 14, 15 a 16 hod vers. od 17 a 18 hod). Zároveň byl odmítnut náš požadavek na "velkou tělocvičnu" vždy v úterý od 16 hod (nejvíce navštěvovaná hodina). Kromě toho, ve vztahu k nevyčerpaným hodinám nájmu v době Covid 19 (v jarním semestru), bylo navrženo splácení tohoto "dluhu" snížením pololetně fakturovaných částek, vždy o jednu čtvrtinu "dluhu", tedy až do června 2022. Je třeba poznamenat, že Sokol požaduje úhrady za pololetí vždy předem a tedy, podle našeho názoru, se může situace z jara 2020 kdykoli znova opakovat, mohou vzniknout dluhy Sokola vůči TJ Zdraví, které by bylo zapotřebí zase splácet.

*  V červenci výbor schválil návrh na využití té části již členy zaplacených (a z titulu pandemie nevyužitých) oddílových příspěvků tím, že budou členům započteny k úhradě nákladů na cvičení v září a říjnu 2020.

*  Výbor zpracoval návrh změn textu Smlouvy o nájmu a vyslovil požadavek, aby data splácení a výše splátek dluhu byly jako příloha součástí Smlouvy. Po delší době byly všechny naše návrhy s výjimkou "tabulky splácení dluhů" výborem Sokola odmítnuty s odůvodněním, že se Sokol nemůže smluvně zavázat k něčemu, co třeba nebude schopen splnit.

*  Proto se výbor rozhodl prosadit v úhradách záloh na nájem za září režim "objednávka - plnění - fakturace - úhrada". Tak to také v září 2020 proběhlo a nyní jsme na počátku října před stejným problémem. Navrhli jsme stejný režim jako v září a čekáme na stanovisko výboru Sokola. S vyhlášením nového "stavu nouze" od 5.10.2020 se vlastně naše předchozí obavy potvrdily, pololetní úhrady nájmu předem, by přinesly již známý problém splácení objektivně nevyužitých hodin.

*  V červenci t.r. jsme obdrželi grant MHMP na podporu sportu v roce 2020 ve výši 66 000 Kč.


Blízká budoucnost

*  Z důvodů spojených s opatřeními vlády k potlačení negativních důsledků pandemie Covid 19, je třeba pro minimalizaci možných finančních ztrát měsíčně specifikovat seznam hodin požadovaných pro cvičení (ve spolupráci s cvičiteli), zároveň toto koordinovat se zajištěním cvičitelů pro vedení jednotlivých hodin a zajistit následně režim objednávka - ...- měsíční úhrada.

*  Zástupcem Sokola jsme byli upozorněni na to, že "bez smluvního vztahu nemohou zajistit uvolnění sálů (nyní jen Hronova sálu) pro naši potřebu". Zde ještě čekáme na rozhodnutí výboru Sokola k našemu návrhu na "měsíční fakturaci".

*  Na návrh vedoucí cvičitelky tak pro říjen neobjednáváme hodiny po14, út14 a út15 (velmi malý počet zájemců o cvičení).

*  Cvičení není rozhodnutím vlády zakázáno, vyžaduje se dodržování základních hygienických pravidel a omezení na max 10 osob ve cvičební hodině v uzavřeném prostoru.

*  Na dotazy členů sděluji, že Valná hromada 2020 se uskuteční co nejdříve, kdy to bude možné (cca 26 delegátů v uzavřeném prostoru). I nadále hledáme dobrovolníky, kteří by měli zájem o práci ve výboru a v revizní komisi pro další volební období.

*  Pro další informace, prosím, čtěte webové stránky TJ Zdraví (tj-zdravi.wz.cz), nástěnku před Hronovým sálem nebo telefonujte.


       Petr Zajíček - předseda TJ Zdraví




REKLAMY WEBU ZDARMA: